TueNov282023

8o Φόρουμ Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας “A.I. & BUSINESS: CREATING VALUE, MINIMIZING RISKS”

Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας (C4E) του Πανεπιστημίου Κύπρου με την υποστήριξη της PwC Κύπρου παρουσιάζουν το 8o Φόρουμ Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας με θέμα ‘AI & BUSINESS: CREATING VALUE, MINIMIZING RISKS’

 

Ημερομηνία διεξαγωγής: Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Ώρα: 11:30 – 16:00

Αίθουσα: B108 (Υπόγειο) Αναστάσιος Γ. Λεβέντης Κτήριο Συμβουλίου-Συγκλήτου, Πανεπιστήμιο Κύπρου

 

Διοργανωτές:

  • Centre for Entrepreneurship

  • PwC Cyprus

 

Το 8ο Φόρουμ Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, έχει ως στόχο την ανάπτυξη ενός πολυδιάστατου και διεπιστημονικού διαλόγου σχετικά με την επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης στις επιχειρήσεις αλλά και σε άλλους τομείς.  

Το κεντρικό σημείο της συζήτησης αυτής είναι οι τεράστιες αλλαγές οι οποίες αναμένονται λόγω της εφαρμογής της Τεχνητής Νοημοσύνης, όπως επίσης οι τρέχουσες δράσεις αλλά και οι μελλοντικές ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες της, ενώ ταυτόχρονα αποφεύγοντας κινδύνους οι οποίου ελλοχεύουν,  τόσο για το παρόν στάδιο όσο και για το μέλλον.

Κεντρικός ομιλητής της Διακεκριμένης Διάλεξης PwC με θέμα «AI & BUSINESS: CREATING VALUE, MINIMIZING RISKS»  θα είναι ο Καθηγητής Επιστήμης Λήψης Αποφάσεων και Διαχείρισης Τεχνολογίας Θεόδωρος Ευγενίου από το Πανεπιστήμιο του INSEAD - The Business School for the World. Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα ‘AI & Business. Opportunities for Cyprus and policy implications’ με συντονιστή τον κ. Φίλιππο Σώσειλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της PwC Κύπρου.

Στo Φόρουμ θα πραγματοποιηθούν και οι παρουσιάσεις των εννέα φιναλίστ ομάδων, εκ των τριάντα που οι οποίες έλαβαν μέρος στον Κυπριακό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας (CYEC 2023). Πέραν αυτών, θα παρουσιάσουν και οι οκτώ ομάδες (startups) οι οποίες έλαβαν μέρος στην κατηγορία Launchpad.

Ο διαγωνισμός CyEC 2023 διοργανώνεται από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας με την υποστήριξη του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και με την πολύτιμη συμβολή διακεκριμένων οργανισμών και προσωπικοτήτων από το Κυπριακό και παγκόσμιο επιχειρηματικό και ερευνητικό οικοσύστημα.

Πληροφορίες για τον διαγωνισμό, τις ομάδες και το πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού: https://www.cyec.org.cy/  

Ο θεσμός του Φόρουμ Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας διοργανώνεται με σκοπό την επιμόρφωση της πανεπιστημιακής κοινότητας, των νέων ερευνητών, των φοιτητών και της κυπριακής κοινωνίας ευρύτερα.

Μέσα από το Φόρουμ παρουσιάζονται οι ιδέες, οι πρακτικές, οι προοπτικές, αλλά και οι προκλήσεις και ευκαιρίες που προκύπτουν προκειμένου να ενισχύσουμε το τοπικό οικοσύστημα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Το Φόρουμ διοργανώνεται και φιλοξενείται κάθε χρόνο από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

 

Εγγραφή:  https://www.c4e.org.cy/ief2023

Περισσότερες πληροφορίες στo τηλέφωνo: 22895110 / Email: c4e@ucy.ac.cy

 

* Photography, audio, and video recording may occur at a UCY public event. By taking part, you grant UCY full rights to use the audiovisual material for publicity purposes. If you do not wish to be a part of the audiovisual coverage, you are kindly requested to inform the event organizer. More info for the EU General Data Protection Regulation (‘GDPR’) here.

Go to top