WedMay032023

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Πανεπιστημίου Κύπρου The University of Cyprus Student Innovators Competition 2023 – SINN 2023

Ο πέμπτος Φοιτητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου Student Innovators Competition – SINN2023 διοργανώθηκε φέτος με δυναμική συμμετοχή της φοιτητικής κοινότητάς την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023.

Όπως κάθε χρόνο, ο Διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης. Ο διαγωνισμός προσέλκυσε φοιτητές που παρακολουθούν τα μαθήματα Επιχειρηματικότητας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, το Μάστερ στην Τεχνητή Νοημοσύνη, τα μαθήματα επιλογής του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και συγκέντρωσε παράλληλα φοιτητές και διατμηματικές ομάδες από όλο το Πανεπιστήμιο, με επιχειρηματικές ιδέες και καινοτόμες προτάσεις σε πρώιμο στάδιο.

Στον Διαγωνισμό κατατέθηκαν 15 αιτήσεις συμμετοχής από ισάριθμες ομάδες. Μέλη του Συμβουλίου Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου, επέλεξαν 10 ομάδες για συμμετοχή στη τελική φάση του διαγωνισμού.

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα MUTEK. Η ομάδα που αποτελείται από φοιτητές του Τμήματος Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης, και του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, παρουσίασε την ιδέα ενός καινοτόμου συστήματος επιτοίχιας τοποθέτησης που μπορεί να εμποδίσει εξωτερικούς θορύβους να εισέλθουν στο δωμάτιό, ή (ανάλογα με τη ρύθμιση) και να μειώσει σημαντικά τη διαφυγή του ήχου από το δωμάτιο. Πέραν αυτού, το σύστημά μπορεί επίσης να μεταμορφώσει τους τοίχους ενός δωματίου σε ηχεία υψηλής ποιότητας, δίνοντας έτσι την ευχέρεια στους χρήστες να απολαύσουν την αγαπημένη τους μουσική με καθηλωτικό ήχο.

Την ομάδα MUTEK αποτελούν η Μαριάννα Κωνσταντίνου, η Μαρία Χατζηπαύλου, και ο Χαράλαμπος Ροτσίδης από το Τμήμα Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης, και ο Κωνσταντίνος Παλόχης και ο Θεοφάνης Λυμπουρής από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Η ομάδα κέρδισε τρεις υποτροφίες για συμμετοχή στο EUROPEAN INNOVATION ACADEMY, το οποίο θα διεξαχθεί στις 16 Ιουλίου μέχρι 04 Αυγούστου, 2023, στην Πορτογαλία.

Την Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού SINN 2023 αποτελούσαν ο Φρύξος Λάρκου, ιδρυτής του Crowdbase, η Μαρία Λαβίθη ιδρυτής και Διευθύνων του Heroes Made, ο Φώτης Καρκαπούλιας, ιδρυτής του Άτοκες, η Μικαέλα Χρυσοστόμου, συν-ιδρυτής του HPF, και η Άννα Μαργαρίτοβα, Head of Quality and Regulatory Affairs at AJM Med-i-Caps .

Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και η Κριτική Επιτροπή συγχαίρουν όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, καθώς το σύνολο των ομάδων εντυπωσίασε με την ποιότητα των παρουσιάσεων και το καινοτόμο περιεχόμενο των επιχειρηματικών ιδεών που παρουσιάστηκαν. Συγχαίρουμε ιδιαίτερα τους νικητές του διαγωνισμού, την ομάδα MUTEK.

Περισσότερες πληροφορίες για τους στόχους, την διαδικασία και τους συντελεστές του διαγωνισμού, είναι διαθέσιμες στον σύνδεσμο: http://c4e.org.cy/sinn2023/

Go to top