WedApr132022

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Πανεπιστημίου Κύπρου The University of Cyprus Student Innovators Competition 2022 – SINN 2022

Ο τέταρτος Φοιτητικός διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου Student Innovators Competition – SINN2022 διοργανώθηκε φέτος με φυσική παρουσία και δυναμική συμμετοχή της φοιτητικής κοινότητάς την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022. O διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης και προσελκύει φοιτητές που παρακολουθούν τα μαθήματα Επιχειρηματικότητας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, τα μαθήματα επιλογής του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και συγκεντρώνει παράλληλα φοιτητές και «πολυτμηματικές» ομάδες από όλο το Πανεπιστήμιο, με επιχειρηματικές ιδέες και καινοτόμες προτάσεις σε πρώιμο στάδιο.

 

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα του “HPF”. Η ομάδα που αποτελείται από φοιτητές της Ιατρικής Σχολής και του Τμήματος Πληροφορικής στοχεύει να σχεδιάσει έναν εναλλακτικό τρόπο καταγραφής της αντίληψης του πόνου από τους ασθενείς μέσω βιοαισθητήρα σάλιου και μια εφαρμογή που θα καθοδηγεί τον ασθενή στην περιγραφή της την κατάστασης της υγείας του. Τα δεδομένα που θα συλλέγονται θα βοηθήσουν στην δημιουργία μιας λύσης για πιο αντικειμενική διαχείριση του πόνου και στην εξατομικευμένη θεραπεία ασθενών. Την ομάδα αποτελούν ο Αντρέας Γιωρκάτζη, ο Αντρέας Ναούμ, ο Κωνσταντίνος Λάρκου και ο Λουκάς Παπαλαζάρου από το Τμήμα Πληροφορικής και η Μικαέλλα Χρυσοστόμου, η Μικαέλλα Κιτηρή, και ο Νικόλας Λαμπριανού από την Ιατρική Σχολή. Η ομάδα “HPF” κέρδισε το «Βραβείο Πρυτανικού Συμβουλίου» που φέτος αφορά την αποστολή της νικήτριας ομάδας στον διαγωνισμό “Stage Two” τον πρώτο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για νεοφυείς επιχειρήσεις που προέρχονται από τα πανεπιστήμια του Δικτύου RWTH Aachen

Innovation & Entrepreneurship Group (WIN). Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 20-21 Οκτωβρίου 2022 στο Βερολίνο.

 

Η ομάδα “HYPERIΩN Microgrid Advanced Metering Infrastructure via Android programming που κέρδισε την δεύτερη θέση, αποτελείται από την Αγάθη Γεωργαλλίδου, την Αγγελίνα Λονγκίνου και την Μαρία Αγαθαγγέλου από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης και τον Ιωάννη Παπαδόπουλο και Λουκά Πίκολο από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών. Το έργο “HYPERIΩN” στοχεύει στην ανάπτυξη μιας προηγμένης πλατφόρμας παρακολούθησης μικροδικτύων μέσω προγραμματισμού android, που θα συλλέγει δεδομένα προκειμένου να βοηθήσει τους οργανισμούς να λάβουν τις κατάλληλές διοικητικές αποφάσεις με στόχο την μείωση του ενεργειακού κόστους και την υιοθετήση πράσινων πρακτικές.

Η ομάδα κέρδισε το «Βραβείο PwC Κύπρου και Κέντρου Επιχειρηματικότητας» που αποτελείται απο 3 πλήρεις υποτροφίες για την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Καινοτομίας στο Πόρτο της Πορτογαλίας τον ερχόμενο Ιούλιο.

 

Το τρίτο βραβείο κέρδισε η ομάδα «Kolokasi Products». H εταιρεία παράγει ήδη προϊόντα διατροφής και προμαγειρεμένα φαγητά με βάση το ντόπιο Κολοκάσι της Κύπρου όπως πατατάκια, μπάλες/ψήγματα από κολοκάσι, πουρές κολοκάσι, νούντολς, ενεργειακές μπάρες κ.λπ. Την ομάδα αποτελούν οι Ανδρέας Πολυκάρπου, Βασίλης Κυρλίτσας και Χαρά Νεοφύτου από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης και οι Κωνσταντίνος Κωμοδρόμου και Παναγιώτης Κουτσού από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών. Η ομάδα κέρδισε το «Βραβείο του Κέντρου Καινοτομίας ΙΔΕΑ», ένα δωροκουπόνι προϊόντων τεχνολογίας αξίας 500 ευρώ.

 

Για τον διαγωνισμό κατατέθηκαν 18 αιτήσεις συμμετοχής οι οποίες αξιολογήθηκαν από μέλη του Συμβουλίου Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου και επιλέχθηκαν να παρουσιάσουν μπροστά στην κριτική επιτροπή 10. Την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελούσαν οι: η Κωνσταντίνα Ιωάννου Συντονίστρια του προγράμματος Scale-up της PwC Κύπρου, ο Μιχάλης Τυρίμος Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Capacitor Partners, η Μαρία Κουλουμπρή Ανώτερη λειτουργός του Κέντρου Καινοτομίας IDEA, η Μαρία Τερζή Διευθύνων Σύμβουλος Malloc PLC και ο Αντρέας Καραβίας Διευθύνων Σύμβουλος της Numisma Group.

Συγχαρητήρια στους νικητές και σε όλες τις φοιτητικές ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή, εκπροσωπώντας επάξια την χαρισματική και πολλά υποσχόμενη φοιτητική κοινότητα του Πανεπιστημίου Κύπρου, το μέλλον μας!

 

Περισσότερες πληροφορίες για τους στόχους, την διαδικασία και τους συντελεστές του διαγωνισμού, μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο: http://c4e.org.cy/sinn2022/

Go to top